top of page
  • talbookris

אימון אישי - למה אני מתכוונת ולמה התכוון המשורר:)

נכון שכבר נמאס לכם לשמוע את המילה "אימון" "קאוצ'ינג"???

נראה שכל אדם שלישי במדינה הפך להיות מאמן למשהו וזה כי יש לנו נטייה לטרנדים ויש כאלה שתופסים וכאלה שחולפים.

אם תשאלו אותי ה"אימון" פה בכדיי להישאר והוא כבר מזמן לא טרנד, אלא שיטת טיפול שעובדת.

ברמה האישית אני מרגישה שקצת עושים "עוול" לאימון האישי ב"איך" שמציגים אותו, יכול להיות שזה קשור לעובדה שלצערי לא חסר שרלטנים שאחרי קורס של חודש לוקחים על עצמם את האחריות "לגעת" בנפשו של האדם. מבחינתי זהו תהליך טיפולי לכל דבר ויש להתייחס לכך ברצינות היתרה ובכבוד הראוי,ראשית לאדם שמחפש מענה ולאחר מכן לשיטת הטיפול עצמה.


אז מה הכוונה באימון אישי? מי צריך את זה בכלל? למה?

מושג הקאוצ'ינג הגיח לעולם מענף הספורט -כדור סל אמריקאי (שימו לב גברים – זה דווקא ממש שיטה שנועדה בשבילכם, הרי אתם אוהבים הכל כאן עכשיו ומהר).

המאמנים הבחינו שכאשר הם מחדירים לשחקנים קצת מוטיבציה רגשית, מתייחסים לנפש השחקן וכשניתוח הפעולות שבוצעו במשחק הוא לא רק אסטרטגי אלא גם מקושר לעולם שמחוץ למגרש, תוצאות המשחקים היו טובות יותר, האווירה בקבוצה הייתה תומכת, מגובשת ושיתוף הפעולה בין השחקנים גדל.

בעיקרון קאוצ'ינג זהו תוצר של העולם המודרני שאנו חיים בו.





בניגוד לטיפול פסיכולוגי שדורש זמן רב (לפעמים שנים),הכולל בתוכו תהליכים של הבנת הנפש על כל רבדיה, תוך התייחסות לשלבים שונים מהעבר הרחוק .

בעולם ה"ספידי" של היום, אנשים מחפשים פתרון אמיתי, נכון ,יעיל ומהיר - אימון עונה על קריטריון זה ולמרות הציניות שזה נשמע, זה הגיוני, נכון ויעיל וזו הסיבה שזה "תפס".

וראוי לציין שאיני מזלזלת בפסיכולוגיה בשום אופן, נהפוך הוא, זהו עולם שממנו צמחתי ואני מאמינה בו מאד. יתרה מזאת כל הכלים של המאמנים באים משני אסכולות של הפסיכולוגיה: הבהיוויריסטית והקוגנטיבית.


במציאות של היום פחות חשוב לאנשים להבין ולדעת שכל הבעיות שלהם נובעות בגלל שהמורה בכיתה ג' לא הקשיבה להם, או בגלל שאימא ואבא רבו הרבה. יותר חשוב להם לדעת שיש קושי או בעיה ושצריך לפתור אותה ע"מ להתקדם בחיים למקום טוב יותר.

באופן כללי, אימון מכוון ליעדים שונים באופן יישומי וביצועי, הוא עניני וממוקד במטרה, עם משמעות ואפקטיביות לחיים.


איך אני עובדת?

אחרי פגישת הכרות (שאני מאד ממליצה עליה) אנחנו מתחילים תהליך. אופי הפגישות הוא שיחות אישיות בכדיי להכיר את העולם האישי של המטופל. להבין איפה גדל, איזה סיפורים השפיעו על חייו, מהם האמונות שלפיהם הוא חיי, הערכים שמשפיעים עליו, חוזקות, חולשות ועוד כהנה וכהנה גורמים המרכיבים את המבנה האישיותי ומשפיעים על אופיו, התנהגותו, מחשבותיו והבחירות שעשה בחיים. וכל זאת שאוכל להתאים באופן אישי את הכלים וטכניקות המתאימות באופן אישי.

ההצלחה של התהליך נמדדת בעיקר בשל כך שהמאומן אינו תלוי במאמן ומהרגע שהבין את הכלים ואת דרך היישום הוא אינו זקוק יותר למאמן/ת.


למי זה מתאים: לך!!! לכל אחד, בכל תחום, בכל שלב בחיים: בין אם זה קשור ליחסים של בינו לבינה, הורים וילדים, עובד מעביד , או בינך לבין עצמך. בין אם זה קשור לקושי מסוים המפריע לניהול חיים תקינים, או "צומת דרכים" היוצרת דילמה, קונפליקט וכמו כן, בין אם הבעיה/הקושי הוא נקודתי וספציפי ונכון לזמן וסיטואציה מסוימת כמו: התמודדות עם ילד בגיל ההתבגרות, או רצון לשנות קריירה ובין אם זו בעיה הפוגשת אותך במצבים שונים בחיים כמו: חוסר יכולת להתמיד בדברים או חוסר יכולת להתחייב לקשר, חוסר ביטחון עצמי וכד' .


האימון נותן מענה לכל אחד, בכל נושא - אלא עם מדובר במצב פסיכולוגי ואז אין למאמן שום אסמכתא לגעת בנושא ועליו להמליץ על טיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי.


כיצד לבחור במאמן/ת?

אנו מוקפים במגוון רב של מטפלים ומאמנים, וכמו כן בסוגים שונים של שיטות טיפול/אימון ולכן על השאלה מי הוא מאמן טוב? רק את/ה יכול לענות,אך ישנם שלושה קריטריונים שכדאי לשים אליהם לב:

- תעודות הסמכה של ארגון/גוף מוכר ( וכדאי לבדוק ולשאול – לא להתבייש)

- כימיה עם המטפל/מאמן שלך (חשוב מאד).

- שיטות בהן עובד/ת המאמן/ת "מדברות" אליך - אם אתה אדם פרקטי ועניני לא תתחבר לשילוב של גוון רוחני בזמן טיפול/אימון וההפך.


וממני אליך: כל אחד מאיתנו זקוק מידי פעם לאוזן קשבת, אשר יכולה גם לתת מענה.

חשבו על המוח כשריר וכמו כל שריר בגוף רצוי להתמקד בו מידי פעם ולאמן אותו.

כמו שאתם דואגים לחיטוב ואימון הגוף ע"מ שתרגישו טוב, כפי שאתם מטפחים את הגוף כדיי שתראו טוב, מומלץ לכם גם לאמן את "שריר החשיבה" – המוח , אז גם תרגישו טוב, גם תראו טוב וגם תנהלו את חייכם בצורה הכי טובה ונכונה לכם!!!!


בהצלחה:)

7 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Yorumlar


bottom of page